Friday, January 29, 2010

theFUTURISThttp://www.britannica.com/

Για την παιδεία ελίτ-η οποία περιλαμβάνει όλους από Barack Obama την ΣΠΙ φέτος την άνοιξη για τους αποφοίτους-η gnashing των δοντιών και rending ενδυμάτων πάνω από τη διάλυση της ανάγνωσης έχει καταστεί υποχρεωτική θέατρο. Ποιητές, συγγραφείς, και τους εκπαιδευτικούς σταθεί πάνω από τα ερείπια της αγωγής με μία υπερήφανη πολιτισμός βιβλίο σαν μια ελληνική χορωδία gloomily συνωστισμό γύρω από έναν πεσμένο βασιλιάς. Πώς μπορεί να είναι ότι λιγότερο από το ένα τρίτο των 13 ετών είναι καθημερινά τους αναγνώστες, ή το ποσοστό των 17 ετών που δεν διαβάζεται σε όλα για την ευχαρίστηση έχει διπλασιαστεί σε περίοδο 20 ετών (όπως μετράται από τη ΝΕΑ το 2007), ή ότι 40 εκατομμύρια Αμερικανοί διαβάσετε στο χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης;
Η απάντηση που υψώνεται πιο άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού αγωνία είναι: οι κατασκευαστές εικόνα. Τηλεόραση, το Pied Piper του περασμένου αιώνα, έχει ενωθεί Μάρτιο του από βιντεοπαιχνίδια, YouTube, Και μια συλλογή από άλλη οπτική tempters ότι διαπεραίωσης δυτικό πολιτισμό πιο μακριά από τη διατροφή πηγές της λογοτεχνίας. Η δημόσια όρεξη για εικόνες - σκηνές πολέμου, σταδιακά ή άλλως, μουσικά βίντεο, τηλεοπτικά παιχνίδια, διασημότητες στους δρόμους του Λος Άντζελες σε έναν ζάλη - φαίνεται τόσο απεριόριστες σε έκταση και αποκαλυπτική σε ό, τι portends για το μέλλον.
Για να το λογοτεχνικό μάτι, η κουλτούρα της εικόνας έχει αυξηθεί τόσο μεγάλη όσο Godzilla, ως πανταχού παρών ως μια αυταρχική κυβέρνηση, και ως σκληρή και ασταθείς, όπως οι Ερινύες. Στη βιασύνη μας να κατηγορήσουμε την κινούμενη εικόνα για την κατάσταση της πολιτισμικής σύγχυση μας, έχουμε παραβλέπεται το γεγονός ότι - ως φορέα δεδομένων, σκέψεις, ιδέες, προσευχές, και υποσχέσεις - η εικόνα δεν είναι ούτε οι λειτουργικές ουτε ως πολυδύναμο το κείμενο .
Η πραγματική απειλή για το γραπτό λόγο είναι πολύ πιο ολέθριο. Όπως ακριβώς και κινηματογραφικές συσκευές, δορυφόρους, και μάλιστα την τηλεόραση, ο γραπτός λόγος είναι, η ίδια, μια τεχνολογία, ένα σχεδιασμένο για την αποθήκευση πληροφοριών. Για περίπου 6.000 χρόνια, το ανθρώπινο μυαλό ήταν σε θέση να επινοήσουν ένα ανώτερο σύστημα για την εκμετάλλευση και τη διαβίβαση δεδομένων. Έως τα μέσα αυτού του αιώνα, ωστόσο, οι προγραμματιστές λογισμικού και οι μηχανικοί θα έχουν διορθωθεί αυτή η κατάσταση. Έτσι, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη γραπτή λέξη δεν είναι η εικόνα? Είναι η λεγόμενη «εποχή της πληροφορίας» η ίδια.
Texting, η Σύντομα, Χρυσή Εποχή του Διαδικτύου Επικοινωνίας
Ας εξετάσουμε, πρώτον, οι πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακές γνώσεις στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας σημερινή εποχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο προσπαθώντας να διδάξουν τα παιδιά πώς να διαβάσετε και συχνά αποτυγχάνει. Ωστόσο, μυστηριωδώς, μείωση της παιδείας και λειτουργική nonliteracy έχουν ακόμη να επηρεάσουν την τεχνολογική καινοτομία σε καμία προφανή τρόπο. Συνήθως οι νέες ανακαλύψεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας ανακοίνωσε κάθε ώρα? Νέων και ολοένα και πιο πολύπλοκα προϊόντα που επλήγησαν ράφια των καταστημάτων (ή εικονικά ράφια των καταστημάτων), όλη την ώρα. Ομοίως, η ανθρώπινη δημιουργία των πληροφοριών - με τη μορφή των δεδομένων - ακολούθησε μια γραμμή αρκετά προβλέψιμη τάση για πολλές δεκαετίες, κινείται κατακόρυφα προς τα πάνω με την έλευση του ολοκληρωμένου κυκλώματος στα μέσα του 20ου αιώνα.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παράγουν περίπου 988 δισεκατομμύρια gigabytes δεδομένων ανά έτος από το τέλος του τρέχοντος έτους. Δαπανούμε λιγότερο χρόνο στο διάβασμα, αλλά το ποσό της καθαρής πληροφορίες που παράγουμε ως πολιτισμός εξακολουθεί να επεκτείνεται με γεωμετρική πρόοδο. Είναι ότι αυτές οι τάσεις που συνδέονται, ότι η αύξηση κατά το τελευταίο είναι που προκαλεί την πτώση της πρώην, δεν είναι αδύνατο.
Σε Ιούλιος 2008 Ατλαντικού άρθρο με τίτλο "Είναι το Google Making Us Stupid?" Nicholas Carr όμορφα εκφράζεται αυτό που τόσα πολλά έχουν αίσθηση και παρατηρώντας σιωπηλά ως κοινωνία καταπιάνεται με το Διαδίκτυο και τι σημαίνει για το μέλλον:
Κατά τα τελευταία χρόνια είχα μια δυσάρεστη αίσθηση ότι κάποιος, ή κάτι, έχει σταδιακής βελτίωσης με το μυαλό μου, remapping το νευρικό κύκλωμα, επαναπρογραμματισμό της μνήμης .... Η βαθιά ανάγνωση, που χρησιμοποιείται για να έρθει φυσικά έχει γίνει ένας αγώνας ... Το μυαλό μου τώρα αναμένει να λάβει πληροφορίες κατά τον τρόπο που η Net διανέμει: σε ένα ταχέως διακινούνται ροή των σωματιδίων. Μόλις ήμουν αυτοδύτη στη θάλασσα των λέξεων.
Τώρα φερμουάρ κατά μήκος της επιφάνειας σαν άντρας σε ένα Jet Ski.
Πληροφορίες ενισχυτών Ηλικία όπως Steven Johnson (Πάντα Κακό είναι καλό για σας), Don Tapscott (Μεγαλώσει Digital), Και Henry Jenkins (Σύγκλιση Πολιτισμός), Υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία της πληροφορίας δημιουργεί μια πιο έξυπνη, πιο τεχνολογικά καταλαβαίνω κοινό.
Αυτές οι συντάκτες επισημαίνουν ότι ο γραπτός λόγος είναι ανθηρή στην Πληροφορίες σημερινή εποχή. Όμως, το Διαδίκτυο του σήμερα μπορεί να αντιπροσωπεύει μια λαμπρή αλλά προσωρινή Χρυσή Εποχή. Αλήθεια, το Web επιτρέπει πλέον εκατομμύρια των ήδη διαβάσει μελετητές να συνδεθούν μεταξύ τους και να εργαστούν πιο αποτελεσματικά. Χαοτική και ποικίλη ψηφιακή κουλτούρα του Διαδικτύου είναι πολύ μεγάλο βαθμό ένα προϊόν του γεγονότος ότι οι άνθρωποι που ήρθαν από την ανάγνωση τους, της σκέψης, των δεξιοτήτων και της έρευνας κατά τα μέσα του περασμένου αιώνα είναι τώρα ακούει, υποστηρίζοντας, συζητάμε, και τη μάθηση όπως ποτέ δεν πριν.
Θα μπορούσε κανείς να επιστήσω την διαβεβαίωση από ζωντανό πολιτισμό Web σημερινή εάν το ευρύ κοινό σέρφινγκ, η οποία γίνεται όλο και περισσότερο στο σπίτι σας σε αυτό το νέο μέσο, εμφανίζεται μια αυξανόμενη τάση για την παιδεία, της κριτικής σκέψης. Αλλά λαμβάνει μια προσεκτική ματιά στα πολλά blogs, τα σχόλια μετά, MySpace σελίδες, και σε απευθείας συνομιλίες που χαρακτηρίζουν σήμερα στο Web 2,0 περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να έχουν πτυχίο επικοινωνιών (ή ανθρωπολογία) για να δείτε ότι τα πίσω μπρος-επικοινωνίας που χαρακτηρίζει το Διαδίκτυο είναι μόνο κατ 'όνομα που βασίζονται σε κείμενο. Μερικά από περιεχόμενο στον Παγκόσμιο Ιστό σήμερα είναι πραγματικά καινοτόμο και συναρπαστικό στην χρήση της γλώσσας, αλλά κανένας δεν συμμερίζεται πραγματικά τα κοινά χαρακτηριστικά με τα παραδοσιακά δημοσίευση, επεξεργασία, και ερεύνησε έντυπο υλικό.
Αυτό το είδος της παραγωγής περιεχομένου, η μέθοδος της «γραφής," δεν είναι μόνο subliterate, μπορεί να υπονομεύσει ουσιαστικά τη λογοτεχνική ώθηση. Ήδη από το 1984, η καθυστερημένη γλωσσολόγος Walter Ong παρατήρησε ότι Teletype εγγράφως πρότυπα ομιλία εμφανίζεται συχνότερα σε αρχαίους πολιτισμούς ακουστική από την εκτύπωση των πολιτισμών (γεγονός που τεκμηριώνεται σε βάθος από Alex Wright στο βιβλίο του Χορταίνω: Mastering πληροφορίες μέσω των ηλικιών). Το ύφος και το χαρακτήρα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, παρατήρησε, επίσης, ήταν σημαντικά διαφορετική από αυτή του έντυπου υλικού. Θα ήταν πιο ομιλητικός, πιο έφηβος, και πολύ λίγο στη συμβατότητά τους με τους βασικούς κανόνες της σύνταξης και της γραμματικής. Ong compellingly υποστήριξε ότι οι δύο τρόποι γραφής είναι ριζικά διαφορετικές. Ώρες δαπανώνται γραπτών μηνυμάτων και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, σύμφωνα με την άποψη αυτή, δεν μεταφράζεται σε βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής και ανάγνωσης. Νέα στοιχεία ενέχει αυτό. Μια πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης διαπίστωσε ότι τα γραπτά μηνύματα χρήση μεταξύ των εφήβων στο Ιρλανδία έχοντας ήταν μια πολύ αρνητική επίδραση στη γραφή τους και τις δεξιότητες ανάγνωσης.
Κυβερνητικής και η Ερχόμενοι Εποχή του Στιγμιαία Επικοινωνίας
Σκεφθείτε το δράμα των ειδήσεων του εκδότη ή του εκδότη βιβλίου προσπαθούν να πωλήσουν προσεκτικά τη σύνθεση, ερεύνησε, και-γεγονός που ελέγχθηκαν από το συντακτικό περιεχόμενο σήμερα, όταν ένας ανυπόμονος δημόσιες εμφανίσεις ακόμα και δημοσίευση στο Web, όπως βραδύ βάδισμα. Στη συνέχεια φανταστείτε τις πιθανές επιπτώσεις της κυβερνητικής τηλεπάθεια.
Στις επόμενες δεκαετίες, λάτρεις του γραπτού λόγου μπορούν να βρουν οι ίδιοι εφόδια που απαιτούνται για να υπερασπιστεί το φαινομενικά αυτονόητα πλεονεκτήματα του κειμένου σε μια τεχνολογία με γνώμονα γενιάς που προτιμούν στιγμιαίων δεδομένων σε σκληρούς αγώνες της γνώσης.Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, εκπληκτικές ανακαλύψεις που αφορούν fMRI, ή λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού, με δυνητικές επιπτώσεις για την εκπαίδευση-έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Η fMRI διαδικασία χρησιμοποιεί μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες να λάβουν λεπτομερείς εικόνες του μαλακού ιστού (ειδικά του εγκεφάλου) που έχει την τάση να εμφανίζονται ως σκοτεινό και ακαθόριστα σε υπολογιστική τομογραφία σαρώσεις. Ο σαρωτής λειτουργεί σαν μια αργή κάμερα ταινία κίνηση, λαμβάνοντας νέα σαρώνει συνεχώς και επανειλημμένως. Αντί της κυκλοφορίας παρατηρώντας τον τρόπο μια βιντεοκάμερα θα ήταν, το σαρωτή ρολόγια πώς οξυγονωμένες αιμοσφαιρίνη (ροή του αίματος) εκτρέπεται σε όλο τον εγκέφαλο. Αν είστε ένα fMRI που υποβάλλονται σε σάρωση και με επίκεντρο ένα μέρος του εγκεφάλου σας σε ένα συγκεκριμένο έργο, όπως και ασκώντας πρόσθιο κροταφικό λοβό σας για απαγγέλλουν ένα άγνωστο λόγο, το τμήμα του εγκεφάλου που θα επεκτείνει και σύνθημα για πιο οξυγονωμένο αίμα, ένα μήνυμα ορατό του σαρωτή.
Το 2005, οι ερευνητές με την επιστημονική μάθηση Corporation fMRI χρησιμοποιείται για τη χαρτογράφηση της νευρολογικές ρίζες της δυσλεξίας και σχεδίασε ένα video game που ονομάζεται Fast διαβιβάζει τη με βάση τα πορίσματά τους. Το έργο ήταν «η πρώτη μελέτη για τη χρήση fMRI σε έγγραφο επιστημονικώς ότι οι διαφορές εγκεφάλου δει σε δυσλεξικοί μπορεί να ομαλοποιηθούν από neuroplasticity βάση κατάρτισης. Ίσως τη μεγαλύτερη σημασία για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα ίδια τα παιδιά είναι τα συνοδεύουν σημαντικές αυξήσεις στα αποτελέσματα σχετικά με την τυποποίηση των δοκιμών που είχαν τεκμηριωθεί επίσης ως αποτέλεσμα της παρέμβασης, «οι εμπειρογνώμονες νευροεπιστήμης Steve Miller και Paula Tallal έγραψε το 2006 σε Σχολή Administrator.
Fast διαβιβάζει τη Είναι πιθανό ο πρόδρομος του πολλά προϊόντα που θα χρησιμοποιούν τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου με την εκπαίδευση στην αγορά "προϊόντων" σε σχολεία ή, ενδεχομένως, στους γονείς, ένα εμπορικό τομέα που θα μπορούσε να αυξηθεί για να μην περιλαμβάνουν μόνο το λογισμικό, αλλά και τα συμπληρώματα χημικών ή ακόμη και εμφυτεύματα του εγκεφάλου. Με τον ίδιο τρόπο που Ritalin βελτιώνει την εστίαση, fMRI έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηλεκτρονική νευρωνικά εμφυτεύματα που επιτρέπουν στους ανθρώπους να επεξεργαστούν τις πληροφορίες με την ταχύτητα του ηλεκτρικού ρεύματος-μια σημαντική ανακάλυψη είναι δυνατόν μέσα από την αναδυόμενη τομέα της Κυβερνητικής.
Κερδοσκοπική ανοησία; Να Kevin Warwick, ΤΠ καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Reading του Ηνωμένου Βασιλείου, κυβερνητικό μέλλον μας είναι ήδη passé. Το 2006, Warwick είχε μια πειραματική Internet-ready χειρουργικά εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλό του. Βασιζόμενη στην επιτυχία των ευρέως διαθέσιμα μοσχεύματα, όπως η cochlears ότι η θεραπεία ορισμένων τύπων κώφωση, Warwick το εμφύτευμα έρευνα με αντικείμενο την ενίσχυση των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Σε μια συνέντευξη Δεκέμβριο του 2006 με I.T. Ουαλία, συζήτησε ένα πείραμα έλαβε μέρος σε με τη σύζυγό του, όπου το ζευγάρι ανταλλάσσονται στην πραγματικότητα νευρικών σημάτων - μια ακατέργαστη μορφή της τηλεπάθειας.
Warwick φορούσε ένα ηλεκτρόδιο εμφύτευμα που συνδέεται με το νευρικό σύστημα του (δεν πραγματική του εγκεφάλου) απευθείας με το Internet. Η σύζυγός του, Ιρίνα, είχε παρόμοια εμφύτευμα, και οι δύο ήταν σε θέση να εμπορικών σημάτων μέσω της σύνδεσης στο Internet.
"Όταν μετακόμισε το χέρι της τρεις φορές," Warwick ανέφερε, "ένιωσα στο μυαλό μου τρεις παλμούς, και το μυαλό μου αναγνώρισε ότι η γυναίκα μου είχε επικοινωνία μαζί μου."
Τον Απρίλιο του 2009, το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison βιοϊατρικής μηχανικής διδακτορικού φοιτητή που ονομάζεται Adam Williams δημοσιεύτηκε ένα καθεστώς για την ενημέρωση του site κοινωνικής δικτύωσης Κελάδημα μέσω Electroencephalography ή EEG. ΗΕΓ καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου εκπέμπουν κατά τη διάρκεια της σκέψης. Williams, καθισμένος σε μια καρέκλα με το καπάκι EEG στο κεφάλι του, κοίταξε σε μια οθόνη υπολογιστή δείτε μια σειρά από αριθμούς και γράμματα. Ο υπολογιστής τονίζονται τα γράμματα με τη σειρά του, και όταν ο υπολογιστής υπογράμμισε σε επιστολή Ουίλιαμς ήθελε να χρησιμοποιήσει, ο εγκέφαλός του θα εκπέμψει ένα ελαφρώς διαφορετικό ηλεκτρικό παλμό, την οποία η EEG τότε θα πάρει για να επιλέξετε το έγγραφο αυτό.
"Αν ψάχνετε στην ου" », δήλωσε ο Ουίλιαμς. "Αλλά όταν αναβοσβήνει το« R », ο εγκέφαλός σου λέει,« Έι, περίμενε ένα λεπτό. Κάτι διαφορετικό για το τι θα πλήρωνε μόνο προσοχή. "Και θα δείτε μια στιγμιαία αλλαγή στη δραστηριότητα του εγκεφάλου."
Williams μήνυμα προς τον κόσμο του Twitter; "Χρήση EEG να στείλετε τιτίβισμα."
Ενώ η πρόοδος στην cybernetics και η μείωση της λογοτεχνικής κουλτούρα φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, εντελώς άσχετες, έρευνα για κυβερνο-τηλεπάθεια έχει άμεσες συνέπειες για το γραπτό λόγο και την ικανότητα επιβίωσης του. Ηλεκτρονικά κυκλώματα που χάραξε στο ίδιο πρότυπο με τα ανθρώπινα νευρώνες θα μπορούσε, σε επόμενες δεκαετίες, αναπαράγουν την ηλεκτρική δραστηριότητα που εμφανίζεται όταν ενεργοποιείται φυσικό πομπούς μας. Θεωρητικά, αυτά τα κυκλώματα θα μπορούσε να επιτρέψει μέρη του εγκεφάλου μας να επικοινωνούν μεταξύ τους σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, πιθανώς επιτρέποντας τον άνθρωπο για πρόσβαση σε δεδομένα από το Web δεν θα αναζητούν τα πάνω ή προς ανάγνωση.
Η έλευση του εγκεφάλου στιγμιαία επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου, ενώ μικρότερος από τον λόγο στην ικανότητά της να επικοινωνεί περίπλοκη έννοια, μπορεί μια μέρα να αναδειχθεί ως ανώτερη από την άποψη του απλώς η μετάδοση πληροφοριών γρήγορα. Η ιδέα ότι ο γραπτός λόγος και το πολύπλοκο σύστημα της γραμματικής και της πολιτιστικής τους κανόνες που διέπουν τη χρήση του θα διατηρήσει τη βιωσιμότητά του σε μια εποχή όπου η σκέψη, να μιλάει, και την πρόσβαση σε αποθήκη στον κόσμο των πληροφοριών είναι δυσδιάκριτες φαίνεται αβέβαιη, στην καλύτερη περίπτωση.
Google, AI, και άμεση πληροφόρηση
Η έλευση της ταχύτερης και πιο επιδέξιος συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να διαβρώσει περαιτέρω τις παραδοσιακές γνώσεις. Πάρτε, για παράδειγμα, ένα από τα πιο διάσημα συστήματα AI, το Google μηχανή αναζήτησης. Σύμφωνα με τον Peter Norvig, διευθυντής έρευνας στο Google, η εταιρεία στρέφεται "αναζήτηση" (η πράξη της googling) σε ομιλητικός interface. Σε μια συνέντευξη με Venture Beat, Norvig σημείωσε ότι "Το Google έχει αρκετές ομάδες επικεντρώθηκε στην φυσική γλώσσα και δεκάδες Googlers με διδακτορικό στον τομέα, συμπεριλαμβανομένου και εμού."
AI παρατηρητές προβλέπουν ότι τα φυσικά-αναζήτηση γλώσσα θα αντικαταστήσει αυτό που ορισμένοι αποκαλούν "keywordese" σε πέντε χρόνια. Μόλις αναζήτηση εξελίσσεται από μια δύσκολη λέξη κυνήγι - μαντέψουν με τις λέξεις κλειδιά που θα μπορούσαν να είναι στο έγγραφο που ψάχνετε - σε μια «συνομιλία» με μια οντότητα AI, το επόμενο λογικό βήμα είναι φωνητικά συνομιλία με τον υπολογιστή σας. Κάντε μία ερώτηση και να πάρει μια απάντηση. Δεν χρειάζεται ανάγνωση.
Barney Pell, Powerset εταιρεία της οποίας ήταν επίσης εργάζεται σε ομιλητικός διεπαφή αναζήτησης πριν εξαγοράστηκε από τη Microsoft, απέρριψε την ιδέα ότι μια ηλεκτρονική οντότητα θα μπορούσε να καλύψει αποτελεσματικά το ρόλο του κειμένου, αλλά αναγνωρίζει ότι επιτεύγματα όλων των ειδών είναι δυνατόν.
"Το πρόβλημα με την αποθήκευση των πρώτων ακούγεται είναι ότι είναι μια διαδοχική μέσο πρόσβασης? Έχετε να ακούσετε αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα πράγματα παράλληλα, "είπε ο Pell στη διάρκεια του 2007 τη συζήτησή μας. "Αλλά εάν έχετε ένα μεγάλο βήμα όταν ακουστικές ή οπτικές πληροφορίες που θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα ανθρώπινο εγκέφαλο κατά τρόπο που να παρακάμπτει τις διαδικασίες της αποκωδικοποίησης του γραπτού κειμένου, όπου μπορείτε να πάτε πιο γρήγορα και αργά, όπως θέλετε και να έχουν όλες τις ιδιότητες που γραμματική γραπτή μέσα υποστηρίζει, τότε θα μπορούσα να πιστέψω ότι το κείμενο θα μπορούσε να αντικατασταθεί. "
Η πιθανότητα ότι το σενάριο εξαρτάται από τους οποίους σας ρωτήσω, αλλά εάν η τεχνολογική πρόοδος στον υπολογισμό είναι οποιαδήποτε ένδειξη, είμαστε ασφαλείς στην παραδοχή ότι μια τεχνητή νοημοσύνη οντότητα θα προκύψει τελικά που επιτρέπει στα άτομα να επεξεργάζονται πληροφορίες τόσο γρήγορα ή αργά, όπως η ανάγνωση γραπτή γλώσσα.
Θα "HAL" Make Us Stupid?
Πώς μπορεί ο γραπτός λόγος - λογοτεχνικό πολιτισμός - επιβιώνουν την έλευση του μιλάει, όλα-γνωρίζοντας, Handheld PC; Πώς μπορεί να διατηρήσει μια κουλτούρα χτισμένο σε 6.000 ετών τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των σούπερ-computation; Σύμφωνα με πολλούς από τους ερευνητές, οι οποίοι σχεδιάζουν AI του 21ου αιώνα τα συστήματα, η απάντηση είναι, δεν. Μπορείτε να υποβάλει στην αδυσώπητη πορεία της προόδου και να γιορτάσουμε τη διάλυση του γραπτού λόγου ως ένα σημαντικό βήμα προόδου στην ανθρώπινη εξέλιξη.
Δεν είναι αρκετό για τις νέες συσκευές, συστήματα, και gizmos απλά να είναι πιο χρήσιμο από αυτό που αντικαθιστά .... Το οφείλουμε στην υστεροφημία να απαιτούν να αποδεικνύεται ότι η επικοινωνία των ανθρώπων θα είναι πιο έξυπνο, πειστική, και εποικοδομητική όταν εμφανίζονται πάνω από τα ψηφιακά μέσα.Όταν αντιμετωπίζει το στατιστικό ότι λιγότερο από το 50% του υψηλού πρεσβυτέρους σχολείο θα μπορούσε να γίνει διάκριση μεταξύ ενός στόχου στο Web και μια μεροληπτική πηγή, Norvig απάντησε ότι έκανε το αντιλαμβάνονται ως πρόβλημα, και εκπληκτικά πρότεινε ότι η λύση ήταν να απαλλαγούμε από την ανάγνωση διδασκαλίας συνολικά.
"Είμαστε χρησιμοποιούνται για τη διδασκαλία της ανάγνωσης, γραφής και αριθμητικής? Τώρα θα πρέπει να διδασκαλία αυτών των δεξιοτήτων στη σχολική," Norvig μου είπε. "Ορισμένα θα μπορούσε να είναι" just-in-time. Εκπαίδευση, οι μηχανές αναζήτησης οι ίδιοι θα πρέπει να παρέχουν ενδείξεις για αυτό. "
Norvig δεν είναι εχθρός της γραπτής γλώσσας? Αυτός συνέβαλε ακόμη πολλά κομμάτια για να ιστοσελίδα της McSweeny του, ένα από τα αγαπημένα μεταξύ βιβλιόφιλους. Δεν είναι ένα έναστρο-eyed τεχνολόγος αγκυροβόλι ρεαλιστικές απόψεις των δυνατοτήτων της τεχνολογίας. Ακόμα, η παρούσα πρόταση cavalierly δήλωσε ότι θα μπορούσαμε να μειωθεί απλώς η διδασκαλία του "ανάγνωση, γραφή και αριθμητική" υπέρ της αναζήτησης-μηχανής της εκπαίδευσης που βασίζεται λέει πολλά για τα λίγα που αφορά μερικούς από τους κορυφαίους τεχνολόγους του πλανήτη κατέχουν για Βικτώριας το εκπαιδευτικό μας σύστημα και έργα τέχνης του, όπως και λογοτεχνική πολιτισμό.
Στις επόμενες δεκαετίες, λάτρεις του γραπτού λόγου μπορούν να βρουν οι ίδιοι εφόδια που απαιτούνται για να υπερασπιστεί το φαινομενικά αυτονόητα πλεονεκτήματα του κειμένου σε μια τεχνολογία με γνώμονα γενιάς που προτιμούν στιγμιαίων δεδομένων σε σκληρούς αγώνες της γνώσης. Υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική αξία των Jamesian πρόζα σε μια γενιά που, κατά τα προσεχή έτη, θα στηρίζονται σε ομιλητικός ψάξτε να βρείτε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα θα αποδειχθεί πιθανόν μια απογοητευτική, ενδεχομένως ταπεινωτικό προσπάθεια.
Αν γραπτή γλώσσα είναι απλώς μια τεχνολογία για τη μεταφορά πληροφοριών, τότε μπορεί και πρέπει να αντικατασταθεί από μια νεότερη τεχνολογία που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό πιο πλήρως και αποτελεσματικά. Αλλά είναι στο χέρι μας, καθώς οι καταναλωτές και οι παραγωγοί της τεχνολογίας, να επιμένει ότι η θα-να αποδείξει αντικατάσταση αυθεντικό ανωτερότητα. Δεν είναι αρκετό για τις νέες συσκευές, συστήματα, και gizmos απλά να είναι πιο χρήσιμο από αυτό που αντικαθιστά, ως το όπλο Gatling ήταν πάνω από το τουφέκι-ή περισσότερο-ως εμπορεύσιμα άφιλτρα τσιγάρα ήταν πάνω από καπνό πίπας. Το οφείλουμε στην υστεροφημία να απαιτούν να αποδεικνύεται ότι η επικοινωνία των ανθρώπων θα είναι πιο έξυπνο, πειστική, και εποικοδομητική όταν εμφανίζονται πάνω από τα ψηφιακά μέσα, καθώς και την απόδειξη ότι τα ψηφιακά μέσα, καθώς και την απόδειξη ότι ο αναλφαβητισμός, ακόμη και σε μια εποχή μεγάλων τεχνολογικών δυνατοτήτων, θα βελτιώσει ανθρώπων ζωή.
Όπως είχε προταθεί αρχικά από φουτουριστικής William Crossman, ο γραπτός λόγος είναι πιθανό να καταστούν λειτουργικά απαρχαιωμένη τεχνολογία μέχρι το 2050. Αυτό το σενάριο υπάρχει μαζί με ένα άλλο μέλλον στο οποίο οι νέοι απορρίπτουν πολλές από τις συσκευές, τα δίκτυα, καθώς και ψηφιακών υπηρεσιών που ενήλικες σημερινή αγορά, ώστε να τα αδυσώπητα. Πρόσφατες υλικό από τα ΝΕΑ δείχνει αυτό είναι δυνατό? 2009 την έκθεσή της αντιστράφηκε 20 ετών πτωτική τάση και για πρώτη φορά, παρουσίασε αύξηση των ποσοστών της ανάγνωσης με νεαρούς ενήλικες ηλικίας 18 με 24 το δρόμο. Όντας πιο τεχνολογικά εγγράμματοι, έφηβοι μπορούν να αναπτύξουν την ικανότητες να αντισταθεί τη συνεχή ώθηση των ταχύτερη, φθηνότερη, ευκολότερη πληροφόρηση και επιλέξτε μεταξύ των νέων και των παλαιών με βάση την πραγματική αξία. Αν είμαστε τυχεροί, οι νέοι σήμερα θα κάνουμε ό, τι αναρίθμητες γενιές πριν από αυτούς έχουν κάνει: αψηφούν αρχή.
*          *          *
Σχετικά με τον συγγραφέα
Patrick Tucker είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού φουτουριστικής και διευθυντής των επικοινωνιών για το Παγκόσμιο Μέλλον της κοινωνίας.
futurist_logo_yellow_72dpi.JPG

1 comment:

  1. Πεθανα στα γελια! Να εισαι καλα :)))
    ..το χρειαζομουν επειγοντως αυτο..

    ReplyDelete

απόψεις ΣΧΟΛΙΑ κι ένα γεια!


ShoutMix chat widget

Pages φιλοξενία i. σελίδων

kontactr