Sunday, January 17, 2010

Καφέ της Επιστήμης

Δελτίο Τύπου

Από το πιρούνι του καταναλωτή στο χωράφι:
ο ρόλος του καταναλωτή στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων στη γονιδιωματική εποχή (nutri genomic era)

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης»  και, όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς, επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Μέχρι σήμερα η παραγωγική διαδικασία σκόπευε απλά στην παραγωγή τροφίμων για τον άνθρωπο. Οι εξελίξεις της γονιδιωματικής κυρίως, αλλά και άλλων τεχνολογιών, θα ανεβάζει συνεχώς τις εξειδικευμένες κατά ομάδα διατροφικές απαιτήσεις και θα εξατομικεύσει στο απώτερο μέλλον τόσο την θεραπεία όσο και τη διατροφή. Η πρόληψη εμφάνισης ασθενειών μέσω της διατροφής μπορεί να αποφέρει, εκτός της καλύτερης υγείας του γενικού πληθυσμού, μείωση των εξόδων υγειονομικής περίθαλψης με σημαντικό όφελος μακροπρόθεσμα. Το Cluster της Αγροδιατροφής και της παραγωγής εξειδικευμένων τροφών κατάλληλων για τις συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών, π.χ. διαβητικούς, νεφροπαθείς και άλλα, θα συζητήσει μαζί μας ο καθηγητής Γενετικής του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροβιοτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες: 2310 821231).

No comments:

Post a Comment

απόψεις ΣΧΟΛΙΑ κι ένα γεια!


ShoutMix chat widget

Pages φιλοξενία i. σελίδων

kontactr